Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στο… ρεύμα που νομίζει ότι έχει

MarketNews

Η αυτοπαγίδευση του ΣΥΡΙΖΑ στο… ρεύμα που νομίζει ότι έχει, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα παράξενο πράγμα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: δεν είναι σαφές, αν έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, αν βλέπουν ό,τι θέλουν να δουν ή αν διαβάζουν την πραγματικότητα με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από τον τρόπο πολλών εξ ημών.

Ωστόσο, έχουν καταλήξει σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα: βλέπουν μια τρομερή δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, μεγαλύτερη και από αυτή του 2015.

Υπενθυμίζω για να συνεννοούμαστε: σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστά που είναι κοντά στο 35%. Άρα, αν πάμε με τη λογική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν δυναμική καλύτερη και από το 2015, τότε το κυβερνών κόμμα ίσως πάει και καλύτερα σε σχέση με το 2015, τότε που έθετε την ατζέντα της συζήτησης και ήταν σαφές σε όλους ότι…ερχόταν!

Επίσης, αν έχουν δίκιο οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Την επομένη των εκλογών, όχι με καθυστέρηση, και αυτό γιατί καμία εταιρεία στα ανώτατα όρια τιμών που δίνουν για τα κόμματα δεν βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 35%. Καλά-καλά δεν τον βρίσκουν καν πάνω από το 30%, κάτι που μαθηματικά και, με δεδομένο ότι το «χαμηλό» της ΝΔ είναι περίπου εκεί, είναι μια- περίπου- στατιστική επιβεβαίωση ότι, ανεξαρτήτως διαφοράς, η ΝΔ θα κερδίσει την Κυριακή.

Επίσης, όλα αυτά διαψεύδονται και από μια ακόμα πτυχή της πραγματικότητας: η προσέλευση στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχνή. Ισχνότερη από αυτή του 2015 και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι των κατά τόπους κοινωνιών, ακόμα και αν προσπαθεί φιλότιμα ο άξιος φωτογράφος του πρωθυπουργού και ο ταλαντούχος σκηνοθέτης του να αποτυπώσουν μια νέα…πορεία στον λαό.

Η απάντηση, βεβαίως, ως προς το γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι γιατί εμείς οι… δημοσιολογούντες δεν πιάνουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία. Τουναντίον. Η εξουσία, απλώς, και ο εγκλωβισμός στους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου δημιουργούν ψευδαισθήσεις. Οι Γάλλοι θα το έλεγαν ψευδαίσθηση μεγαλείου, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί. Και ο Αντώνης Σαμαράς το 2014, άλλωστε, δεν πίστευε ως την τελευταία στιγμή ότι θα έχανε από τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και όταν είχε χάσει ήδη μια φορά. Γιατί να το πιστέψει ο Τσίπρας, στο κάτω-κάτω;... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Ο εξ απορρήτων