Ανοδικά τα spreads των ελληνικών ομολόγων

MarketNews

Ανοδικά τα spreads των ελληνικών ομολόγων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά κινούνται και πάλι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά από κάποιες συνεδριάσεις αποκλιμάκωσης.

Τα ελληνικά ομόλογα, παρά το ράλι που κατέγραψαν στους πρώτους 3,5 μήνες του έτους, έχουν αποδείξει πως παραμένουν ευάλωτα στις όποιες εσωτερικές ή εξωτερικές εξελίξεις, ενώ η υψηλή συσχέτισή τους με την πορεία των ιταλικών ομολόγων επιμένει, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις όταν συγκεντρώνονται σύννεφα πάνω από τη γειτονική χώρα.

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,448% με άνοδο 1,23% από χθες, ενώ το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων έχει διευρυνθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και αγγίζει πλέον τις 356 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου κινείται επίσης ανοδικά και στο 2,174% σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,1% από χθες, ωστόσο η σημαντική αποκλιμάκωση που καταγράφηκε στις προηγούμενές συνεδριάσεις τη διατηρούν κοντά στα ιστορικά χαμηλά.

Οι ανησυχίες και η αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι προεκλογικές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν αυξήσει τη μεταβλητότητα στην αγορά των κρατικών τίτλων, με τους αναλυτές να περιμένουν το Eurogroup του Ιουνίου για την επίσημη "ετυμηγορία" των θεσμών σε σχέση με τον αντίκτυπο των παροχών. Την ίδια στιγμή και το διεθνές risk-off κλίμα δεν βοηθά, ενώ καθοριστικές για τα ελληνικά assets θεωρούνται κι οι τριπλές κάλπες της Κυριακής.

Κούρταλη Ελευθερία