Τσίπρας: Υπάρχει η σκέψη για αύξηση της εθνικής σύνταξης

MarketNews

Τσίπρας: Υπάρχει η σκέψη για αύξηση της εθνικής σύνταξης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στο Star, που μαγνητοσκοπήθηκε καθώς ο πρωθυπουργός την ώρα της προβολής βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, έκανε γνωστό ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Έσπευσε δε να τονίσει ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Ερωτηθείς για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για επαναφορά του, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να ρίχνει και αυτό το όπλο στην προεκλογική μάχη.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια παρότι υπέστησαν αυτή την περικοπή, στηρίχθηκαν από την κυβέρνησή μας. Πρωτίστως από το κοινωνικό μέρισμα του 2016, του 2017 και του 2018. Επιπλέον από 1/1/2019 δεν θα υπάρξει η περικοπή των συντάξεων καθώς ακυρώσαμε αυτό το αχρείαστο μέτρο. Μάλιστα όχι μόνο δεν μειώσαμε, αλλά αυξήσαμε και τη σύνταξη για πολλούς χαμηολοσυνταξιούχους.»