Στη… γωνία περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κυριακή των εκλογών. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού, τόσο για τα πρόσωπα που ηγήθηκαν στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες όσο και για τα πρόσωπα που περιελήφθησαν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η εμφανής ανομοιογένεια που παρατηρείται, για παράδειγμα, στα πρόσωπα της Ελενας Κουντουρά και του Πάνου Λάμπρου, που συμμετέχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης, για την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής.

Τα εκλογικά αποτελέσματα, που θα αναλυθούν από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγες ώρες, αναμένεται να προκαλέσουν νέες αναταράξεις, ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη επιρρίπτουν ευθύνες στον πρωθυπουργό και για την πλήρη κάλυψη που παρείχε στον Παύλο Πολάκη, για τις συνεχείς ανάρμοστες επιθέσεις που έκανε κατά των αντιπάλων του και κατά της Δικαιοσύνης, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου.  Ο Νίκος Φίλης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα έργα και τις ημέρες του Παύλου Πολάκη, με τον οποίο όμως ταυτίστηκε απόλυτα ο κ. Τσίπρας. «Δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», είχε ξεκαθαρίσει ο κ. Φίλης.

Η «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, η στρατηγική της σκανδαλολογίας και της ακραίας πόλωσης, αλλά και οι απεγνωσμένες κινήσεις με την παροχή επιδομάτων και την «εξαγορά» ψήφων, με παλαιοκομματικές μεθόδους, την ύστατη στιγμή, αποτελούν προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Στο κλίμα αυτό, υπάρχουν και δυσαρεστημένοι βουλευτές που παραγκωνίστηκαν για χάρη των «πασοκογενών» στελεχών, αλλά και η ομάδα των «53+», που έχει δηλώσει ότι προτιμά να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αντί να ταπεινωθεί στην κοινωνία. 

Facebook Comments