Ισπανία: Νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Πέδρο Σάντσεθ - 4οι οι Podemos με 12,4%

MarketNews

Ισπανία: Νίκη για τους Σοσιαλιστές και τον Πέδρο Σάντσεθ - 4οι οι Podemos με 12,4%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι σοσιαλιστές έχουν το προβάδισμα στις ευρωεκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου GAD3 για την εφημερίδα ABC, που δόθηκε στη δημοσιότητα όταν έληξε η ψηφοφορία.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) κερδίζει 18 έδρες, από τις 14 που είχε το 2014, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του, καταλαμβάνοντας τέσσερις ως πέντε έδρες, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με exit poll του Celeste-Tel,  το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεζ εξασφαλίζει ποσοστό 28,4% και 18 έδρες και είναι μπροστά από το Λαϊκό Κόμμα.

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκαν οι κεντρώοι Ciudadanos με 16% και 9 έδρες (+7 σε σχέση με το 2014), τέταρτοι οι αριστεροί Podemos με 12,4% και 7 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ το ακροδεξιό Vox εξασφαλίζει ποσοστό 6,5% και εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του (4).