Η νέα Mercedes-Benz EQC αποτελεί το σημαιοφόρο της avant-garde «ηλεκτρικής» εμφάνισης, αφού επιδεικνύει μια πρωτοποριακή, ξεχωριστή αισθητική συμβολίζοντας συγχρόνως την προοδευτική πολυτέλεια, αυτό που στη γλώσσα της μάρκας λέγεται “Progressive Luxury”.. Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες υπηρεσίες και την αυτονομία 445 – 471 km (NEDC)1 που προσφέρει, καθιστά την ηλεκτροκίνηση άνετη και ιδανική για καθημερινή χρήση και ικανοποιεί υψηλές προσδοκίεςΗ νέα Mercedes διαθέτει  δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 80 kW και βάρος 650 kg. Η συνδυαστική απόδοση είναι ς 408 ίπποι με 765 Nm, Τα 0-100χλμ./ωρα έρχονται  σε 5,1 δευτερόλεπτα ενώ η (η τελική  ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά βάση νόμου  αγγίζει τα στα 180χλμ./ώρα.
 
Το μοντέλο προσφέρει αυτονομία 445 kχλμ.και μπορεί να φορτιστεί  μέσα  σε 40 λεπτά  από το 10% στο 80%. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC  δίνει μία πρόγευση του μέλλοντος, αφού περιέχει χαρακτηριστικά και από τους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής CASE (“Connected”, “Autonomous”, “Shared & Services” και “Electric Drive”). Ενδεικτικά, το πρωτοποριακό σύστημα MBUX διαθέτει υπηρεσίες που εξελίχθηκαν ειδικά για τη μάρκα EQ και αποτελεί ένα από τα highlights της νέας EQC. Περιλαμβάνει εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες και πλοήγηση που προσφέρονται στον στάνταρ εξοπλισμό της EQC και διαθέτουν μία γκάμα λειτουργιών ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης  με εύρεση της ιδανικής διαδρομής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία καθώς και η αναγνώριση σταθμών φόρτισης και ο προ-κλιματισμός της καμπίνας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, διαθέτει την υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης πολλών παρόχων, πέρα από τα εθνικά σύνορα. 
 
Επιπλέον, υπάρχουν δείκτες όπως ο μετρητής ενέργειας στη δεξιά πλευρά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος αντικαθιστά το στροφόμετρο και είναι κατασκευασμένος ειδικά για τη Mercedes-Benz EQC, ώστε να απογειώσει την εμπειρία του χρήστη. Μία ακόμα ξεχωριστή «πινελιά» αποτελεί  το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού με πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πέντε προσαρμόσιμα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθεί.Με το πρωτοποριακό σύστημα MBUX, τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας τεχνολογίας και τις υπηρεσίες που υπερβαίνουν το πλαίσιο του ίδιου του αυτοκινήτου, αυτό το χαρισματικό premium SUV εντυπωσιάζει με το άθροισμα των χαρακτηριστικών του.  Η τιμή για την Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC στην Ελλάδα ξεκινά από τα €79.360 προσφέροντας ένα πλήθοςς εξυπηρετικών υπηρεσιών 
 

Facebook Comments