Το ήθος ενός κόμματος δεν είναι αυταπόδεικτο, το αποδεικνύουν κάθε μέρα τα στελέχη και η ηγεσία του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διαγράψει αστραπιαία τον συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ, Κώστα Στεφανίδη, για το χυδαίο σχόλιό του απέναντι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό του Παύλο Πολάκη.

Μια συντηρητική ως προς τη βάση της παράταξη δεν άφησε το περιθώριο για χυδαία σχόλια εις βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ευρωβουλευτή μέχρι προχθές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι μία γυναίκα που επέζησε μετά από επίθεση που δέχθηκε με οξύ και δε σταμάτησε να αγωνίζεται. Εν αντιθέσει βγήκε μπροστά και διεκδίκησε τα δικαιώματά της. Μία καθαρίστρια που εργαζόταν με 2 ευρώ την ώρα έγινε το σύμβολο των εργατικών αγώνων. Με τα σωστά της αλλά και με τα λάθη της, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ενσυναίσθηση μπροστά της υποκλίνεται ή έστω σιωπά. Πάντως δε γράφει ρατσιστικά ποστ του χειρίστου είδους στο Facebook για το ότι ψάχνει… καθαρίστρια και μάλιστα το Σάββατο. Μπροστά σε ανθρώπους σαν την Κούνεβα δε μετράνε χρώματα και δεν υπάρχουν κόμματα. Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, υπάρχει μόνο το νέτα σκέτα.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία, η οποία στο παρελθόν δεν υπήρξε «αγία» και έχει κάνει «γαργάρα» παρόμοιες συμπεριφορές, γνωστοποίησε σε όλους ότι πλέον τέτοιες συμπεριφορές δε χωράνε ούτε καν από απλά στελέχη της. Και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου κλήθηκε να διαχειριστεί τη σκαιά επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, στον εκλεγμένο πλέον με εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς ευρωβουλευτή της ΝΔ, όχι απλώς δε ζήτησε έστω μία συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου αλλά παρείχε πλήρη κάλυψη μετατρέποντας την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δε δίστασε και δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει από βήματος βουλής τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ως «γλάστρα» και να συνεχίσει τη στήριξη στον υπουργό του.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι μπορεί να γίνει η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις και μάλιστα προεκλογικά. Επέδειξε, επίσης, ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά και δίχως δεύτερη σκέψη διέγραψε τον Κώστα Στεφανίδη. Έχουμε ανάγκη από τα αυτονόητα, γιατί το ήθος μέσα στην τόση χυδαιότητα έγινε ζητούμενο. Έγινε ζητούμενο το να μην στοχοποιείς ανθρώπους σαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα ή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Μακάρι η Νέα Δημοκρατια να γίνει «Νέα» και να συνεχίσει την «εκκαθάριση», τέτοιες φωνές δεν έχουν θέση στην αξιωματική αντιπολίτευση και φυσικά ούτε και στην κυβέρνηση.

Facebook Comments