Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Bloomberg

Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Οι ελληνικές μετοχές έχουν επιδοθεί σε ράλι περίπου 38% φέτος, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την άνοδο του αμερικανικού δείκτη S&P 500 και πενταπλάσιο σε σχέση με την άνοδο του δείκτη MSCI για τις αναδυόμενες αγορές. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, περιμένει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη με ώθηση από την πιθανή νίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουλίου.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να εφαρμόσει πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και να επιταχύνει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αναγγείλει ότι σχεδιάζει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις με στόχο έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 4%. Οι μετοχές με την καλύτερη απόδοση, η Πειραιώς και η Attica Bank, έχουν υπερδιπλασιαστεί σε αξία φέτος εν μέσω προσπαθειών να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, μια "κληρονομιά" της κρίσης χρέους που συρρίκνωση την ελληνική οικονομία κατά περισσότερο από 25%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε χθες στο ιστορικό χαμηλό του 2,74%, σε μία ακόμη ένδειξη της επενδυτικής εμπιστοσύνης, ενώ ένα αμερικανικό ETF που εστιάζει στις μετοχές των κρατών της Μεσογείου γνώρισε την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων από τον Ιανουάριο του 2018.