«Πόλεμος» για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

MarketNews

«Πόλεμος» για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αρχικά, οι συντάκτες των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορούν νωρίτερα, λόγω του Αγίου Πνεύματος, είχαν την εικόνα ότι θα έπρεπε να αφήσουν κενές σελίδες στα φύλλα τους, μιας και η ΝΔ θα έδινε τα ψηφοδέλτιά της στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Μετά, η Πέμπτη έγινε Παρασκευή. Τώρα, εκτός αν γίνει το θαύμα σήμερα, η Παρασκευή γίνεται Τρίτη.

Η δυστοκία που υπάρχει στη ΝΔ δεν είναι αποτέλεσμα εσωκομματικού προβλήματος. Απλώς, υπάρχει υπερπλεόνασμα ενδιαφερομένων, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι που, ως επί το πλείστον, χειρίζονται τα ψηφοδέλτια του κόμματος να σβήνουν και να γράφουν ονόματα. Ήρθε, δε, και η αύξηση της ποσόστωσης από το 30% στο 40% και ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της ΝΔ, με αποτέλεσμα να κόβονται άνδρες, προκειμένου να μπουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια και να τηρηθεί η νομοθεσία. 

Κυριακή κοντή γιορτή, όμως, και στη ΝΔ προειδοποιούν ότι θα υπάρχουν «μίνι» εκπλήξεις, τόσο σε μεγάλες περιφέρειες όσο και ανά την περιφέρεια, με ονόματα που «κάτι» έχουν να πουν στις τοπικές κοινωνίες. Στη ΝΔ, δε, θεωρούν ότι οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από «κομμένους» θα είναι ελεγχόμενες, αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, οι υποσχέσεις που δόθηκαν σε ενδιαφερομένους ήταν πολλαπλάσιες των διαθέσιμων θέσεων. Έξυπνα, πάντως, η ΝΔ δεν ανακοίνωσε ψηφοδέλτια ήδη από τον Ιανουάριο, καθώς τότε θα είχε προκληθεί έντονη αντισυσπείρωση στη στελεχιακή βάση του κόμματος, ενώ τώρα κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει κερδίσει με 9,5 μονάδες και ετοιμάζεται να πάρει και την αυτοδυναμία. 

Στο τέλος της άλλης εβδομάδας, δε, θα έρθει και το Επικρατείας του κόμματος. Εκεί θα είναι, κατά τα φαινόμενα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος και μάλλον ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ το όνομα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Γεραπετρίτη ακούγεται. Αναζητείται, παράλληλα, και μια «δυνατή» γυναίκα για το ψηφοδέλτιο, με το όνομα της Μαριέττας Γιαννάκου να παίζει, αλλά να μην είναι η μόνη εναλλακτική. Κατά τα φαινόμενα, δεν θα είναι σε εκλόγιμη θέση η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ εκτός Επικρατείας θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην Κομισιόν στο τέλος Οκτωβρίου. 

Ο εξ απορρήτων