Ελληνοποιήσεις - Παράνομες εισαγωγές

Αλεξόπουλος Γιάννης

Ελληνοποιήσεις - Παράνομες εισαγωγές  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το πρόβλημα αυτό απασχολεί τους κτηνοτρόφους σε συνδυασμό με την ανυπαρξία σχετικών ελέγχων και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Υπάρχει δυνατότητα και τρόπος να αντιμετωπιστεί τόσο με την εφαρμογή ευέλικτων διοικητικών διαδικασιών όσο και με την στοχευμένη και προγραμματισμένη πρόσληψη και μετακίνηση προσωπικού στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Το πρόβλημα των παράνομων Ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων. Και με αυτό το δεδομένο δεσμευόμαστε για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Δεσμευόμαστε για καθεστώς πλήρων και αποτελεσματικών ελέγχων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων για την πάταξη των Ελληνοποιήσεων, με στελέχωση των αρμόδιων Ελεγκτικών μηχανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων