Η MYTILINEOS ανακοίνωσε τη συμφωνία για την απόκτηση του υπολοίπου των μετοχών (49,9%) που δεν κατέχει ήδη στην εταιρεία METKA EGN Ltd.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η MYTILINEOS θα καταστεί μοναδική μέτοχος (100%) της METKA EGN Ltd.

Η ολική εξαγορά της METKA EGN, εξασφαλίζει προφανείς συνέργειες. Στην εξαιρετική τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η METKA EGN, έρχεται να προστεθεί η χρηματοοικονομική ευελιξία, η δυνατότητα εξασφάλισης των πιο επωφελών συμφωνιών με προμηθευτές και πελάτες και βέβαια το μέγεθος, ειδικά σε ό,τι αφορά την επενδυτική (BOT) δραστηριότητα της MYTILINEOS. Ο συνολικός συνδυασμός εμπεδώνει τη θέση της  METKA EGN ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους παγκοσμίως, αυτόν της ηλιακής παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η υφιστάμενη διοικητική ομάδα, καθώς και το στελεχιακό δυναμικό της ΜΕΤΚΑ-EGN, ήδη εντάσσονται πλήρως στην οικογένεια της MYTILINEOS και επικεντρώνονται στην υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου, αξιοποιώντας τις κεντρικές υπηρεσίες και τον Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Κατασκευών (EPC) της MYTILINEOS.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης οικονομοτεχνικού και νομικού ελέγχου, καθώς και συμφωνίας επί των νομικών κειμένων της συναλλαγής και έγκρισης τους από τα αρμόδια όργανα.

Facebook Comments