Τον επόμενο μήνα είναι έτοιμο, σε συνεργασία με την PwC, το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της Intralot «το οποίο θα δείχνει μια θετική πορεία της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα» υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

Όπως ανέφερε από βήματος της γενικής συνέλευσης, πραγματοποιώντας τον απολογισμό της προηγούμενης χρήσης, το 2018 δεν ήταν καλή χρονιά για την εταιρεία, αφού συνεχίστηκε μια αρνητική πορεία, με αποκορύφωμα την απώλεια σημαντικών συμβάσεων. Έτσι, τον Μάρτιο του 2019 χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί μία ισχυρή παρέμβαση και να πραγματοποιηθεί αναδιοργάνωση του Ομίλου σε όλους τους τομείς. Η αναδιοργάνωση, σημείωσε, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, δύο αναπληρωτές CEO, πλήρη αλλαγή του οργανογράμματος της εταιρείας, στελέχωση με ανθρώπους από το εσωτερικό και ανάδειξή τους.

Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι “σε σύντομο χρονικό διάστημα βελτιώσαμε τη ρευστότητα, χωρίς νέο δανεισμό, ενώ προχωρήσαμε και σε αναδιοργάνωση της θυγατρικής στις ΗΠΑ όπου απασχολούνται σήμερα 650 άτομα”. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι οι ενέργειες που υλοποιούνται θα έχουν εμφανές αποτέλεσμα καθώς “έχουμε προβεί σε σοβαρές διορθώσεις και αλλαγές οι οποίες έχουν επιφέρει μια δραματικά καλύτερη παρακολούθηση των οικονομικών λειτουργιών”.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Σφάτος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν τον τελευταίο καιρό ενώ ο έτερος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ν. Νικολακόπουλος μίλησε για τα νέα συμβόλαια που διεκδικεί η εταιρεία. Οπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος «είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε μέσω καινοτομίας να αναπτύξουμε την εγκατεστημένη μας βάση» και «στην αγορά των ΗΠΑ όπου έχουμε εξασφαλίσει το 85% του τζίρου μέχρι το 2027 και κοιτάμε για καινούργια συμβόλαια». «Στο αθλητικό στοίχημα έχει ψηφιστεί το κανονιστικό πλαίσιο στο Ιλλινόι, περιμένουμε το Οχάιο και το Αρκανσο. Θεωρούμε πως είναι τεράστια ευκαιρία για την Ιντραλότ».

Οι κ.κ. Σφάτος και Νικολακόπουλος, έκαναν λόγο για τις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται για τον όμιλο, τα νέα συμβόλαια που θα διεκδικήσει η εταιρεία, καθώς και τις ενέργειες για την ενίσχυση της ρευστότητας. Σε ερώτηση μετόχου αναφορικά με την πιθανότητα η εταιρεία να εμφανίσει αρνητικά ίδια κεφάλαια στο τέλος του 2019, η διοίκηση απάντησε πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν, αξιοποιώντας assets και άλλα μέτρα, για να μην γίνει αυτό.

Facebook Comments