Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές ο Νίκος Παππάς έχει τις δικές του προτεραιότητες: Να… αλλάξει τα έπιπλα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου προΐσταται.

Οπως αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος” υπογράφηκε «απόφαση ανάθεσης προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου β’ του ΥΨΗΠΤΕ (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου».

Το έγγραφο, που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια»  έχει ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019 και το υπογράφει «Με εντολή Υπουργού» ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας. Στο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα: «Εγκρίνουμε με απευθείας ανάθεση προμήθεια επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου Β’ του και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου σε RAMOS A.E. ΕΜΠΟΡΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, Φιλικών 62 Περιστέρι».

Το κόστος της ανακαίνισης που αποφάσισε στο 90’ ο υπουργός πλησιάζει τα 10.000 ευρώ. «Η συνολική δαπάνη δεν δύναται να ξεπεράσει το ποσό των ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ (9.157,40€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», αναφέρεται στο έγγραφο και διευκρινίζεται ότι οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων θα βαρύνουν τον ανάδοχο, ενώ οι αναλυτικοί όροι της ανωτέρω συνεργασίας θα οριστούν λεπτομερώς στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του αναδόχου. Oσο για το θέμα των καινούργιων επίπλων, όπως φαίνεται, δεν απασχόλησε προεκλογικά μόνο το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με τη Διαύγεια, αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με ημερομηνία δημοσίευσης 19 Ιουνίου. Ωστόσο, δίπλα στην ανάρτηση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια επίπλων» υπάρχει η ένδειξη «Εκκρεμεί αίτημα ανάκλησης», χωρίς να διευκρινίζεται γιατί το συγκεκριμένο υπουργείο, στο οποίο προΐσταται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, άλλαξε γνώμη σχετικά με την προμήθεια καινούργιων επίπλων λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες και προχώρησε σε αίτημα ανάκλησης της απόφασης.

Facebook Comments