Τρεις επιλογές για το ΚΙΝΑΛ: Ή αλλάζει, ή βουλιάζει ή πάει αγκαζέ με τον Τσίπρα

Πιέρρος Γιώργος

Τρεις επιλογές για το ΚΙΝΑΛ: Ή αλλάζει, ή βουλιάζει ή πάει αγκαζέ με τον Τσίπρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εκατοντάδες νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έγραψαν χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει στο ψυγείο ενός κόμματος που δεν βρίσκει την ψήφο του στους νέους και που παρακολουθεί να αξιοποιούνται τελικά τα στελέχη του από άλλους. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κυριάκου Πιερρακάκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με την Ελιά και από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν σε προηγούμενες φάσεις ακόμα και για ηγετικό ρόλο. Πλέον είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βάζει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της γενιάς του όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης να προσεγγίσουν νέα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν έχουν αξιοποιηθεί, λέγοντας τους ότι μπορούν να συνδιαμορφώσουν με όρους 50%-50% τις θέσεις του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο του κόμματος που έρχεται το φθινόπωρο.

Το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8.1% έχει χάσει το στοίχημα της ηγεμονίας στον προοδευτικό χώρο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ 31.53% δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ανεξάρτητα από το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του κόμματος του, στο ΚΙΝΑΛ πλέον δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παρακολουθούν τις κινήσεις του.

Αν η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής συνεχίσει με τα ίδια πρόσωπα και την ίδια τακτική, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει πολύ σύντομα την παράταξη σε ποσοστά που θα την οδηγούν στο περιθώριο. Μόνη ελπίδα για να αλλάξουν τα δεδομένα είναι μια σαρωτική αλλαγή σε πρόσωπα και πρακτικές, η ανάδειξη των στελεχών της νέας γενιάς που δεν έχουν φθορά και η άμεση δημιουργία μιας ατζέντας που σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι αυτή της επιστροφής στο 80’ς ΠΑΣΟΚ που πλέον απασχολεί σελίδες σατυρικού χαρακτήρα και όχι τους ανθρώπους της καθημερινότητας.

Τα πράγματα πλέον, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι απλά. Ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε ποτέ πράξη ανεξάρτητα από το αν ήταν δίκαιο το αίτημα.

Πλέον στο Κίνημα Αλλαγής μένουν τρεις επιλογές, ή να γίνουν σαρωτικές αλλαγές προκειμένου να επιβιώσει, ή να μην αλλάξει τίποτα και να βουλιάξει μέχρι τις επόμενες εκλογές ή να ενσωματωθεί αργά και σταδιακά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η βάση του έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και επιθυμεί την αλλαγή που θα φέρει την παράταξη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μακριά από τις άχρωμες πολιτικές των ίσων αποστάσεων.

Η ηγεσία ακούει; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα…