Σε μία από τις πιο επιτυχημένες δημοσιογραφικές εκπομπές διεθνώς, το γνωστό  HARDtalk του BBC, που είναι διάσημο για τις σκληρές ερωτήσεις που θέτει στους καλεσμένους του, επέλεξε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη του συνέντευξη ως πρωθυπουργός.

Η διάσημη δημοσιογράφος Zeinab Badawi και το συνεργείο του BBC βρέθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικά για τη συνέντευξη αυτή, που μεταδόθηκε σήμερα, στις 17.30 ώρα Ελλάδας, από το BBC World. 

«Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι (ως κυβέρνηση) να επαναφέρουμε την Ελλάδα σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτό που θέλει να διασφαλίσει είναι ότι «η οικονομική μεγέθυνση θα μοιράζεται με δίκαιο τρόπο. Για μένα αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθώ να αντιμετωπίσω».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ. Ερωτηθείς αν το φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης των φόρων που θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα κοινωνικά επιδόματα και τις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Κανένας δεν μιλάει για κανενός είδους περικοπή στο ασφαλιστικό μας σύστημα» ξεκαθάρισε. «Ο πρώτος γύρος μείωσης των φόρων και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ θα συμβεί την 1η Ιανουαρίου του 2020. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να γίνει πράξη στον προϋπολογισμό του 2020» ανέφερε.

Facebook Comments