Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και τα πρώτα δείγματα γραφής, σηματοδοτούν την είσοδο της χώρας στην εποχή του αυτονόητου και του πραγματιστικού. Ο παραλογισμός και η παράνοια που ζήσαμε τους 53 μήνες διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε, αλλά αφήνει πίσω τεράστιο κόστος, χαίνουσες πληγές και σοβαρά ρήγματα σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

Η νέα κυβέρνηση δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει και να πετύχει στόχους μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μέλη της δείχνουν ότι είναι κανονικοί άνθρωποι που έχουν κανονική εγκεφαλική λειτουργία. Είναι αυτοί που θα πρέπει να αποκαταστήσουν τη φυσιολογική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Περιμένουμε λοιπόν από τη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει τα αυτονόητα σε όλα τα επίπεδα.

Οι πολίτες περιμένουν να δουν ότι όταν κάποιος προκαλεί φθορές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία θα υφίσταται στις συνέπειες του νόμου. Περιμένει επίσης να διαπιστώσει στην πράξη αν και κατά πόσο οι συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες δεν αποτελούν ένα καθημερινό αγώνα δρόμου προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας! Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει επενδύσεις και άνοιγμα θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη εξάλειψη όλων των εμποδίων. Με συνοπτικές διαδικασίες μπορεί να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και αυτό να μετουσιωθεί σε ουσιαστικό αποτέλεσμα για την κοινωνία μέσα από τη δημιουργία εισοδημάτων.

Η νέα κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει το αυτονόητο για την προάσπιση του αγαθού της παιδείας και να αποκλείσει τους λίγους που θέλουν να την καταστρέψουν. Οι κινήσεις για την αποκατάσταση της ομαλότητας στα πανεπιστήμια πρέπει να είναι γρήγορες και χειρουργικές. Ταυτόχρονα, υπάρχει η μεγάλη πρόκληση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία με κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στα λεγόμενα “μικρά πράγματα” που συμβαίνουν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πίστωση χρόνου ακριβώς γιατί η εφαρμογή του αυτονόητου δεν θέλει χρόνο. Τα μέλη της κυβέρνησης και οι τεχνοκράτες που την απαρτίζουν, αποτελούν εγγύηση για μια νέα εποχή κανονικότητας στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να υπολογίσουμε και το τεράστιο κόστος που καλούνται να διαχειστιούν από τα βάρη που άφησε η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μέσα σε λίγους μήνες, θα ξέρουμε τους δείκτες αποδοτικότητας των μελών της νέας κυβέρνησης και την ικανότητα τους να δίνουν άμεσες λύσεις.

Η Ελλάδα έχει περάσει σε μια νέα εποχή, η οποία ίσως και να προκαλεί… σοκ σε όλους μας. Είχαμε συνηθίσει επί 4,5 χρόνια να συμβαίνουν ανώμαλα πράγματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ψήφισε επιστροφή στην ομαλότητα μέσα από την επανάσταση του αυτονόητου. Και ήδη βλέπουμε “πράματα και θάματα” από τα πρώτα 24ωρα διακυβέρνησης. Όσοι είχαν μάθει δαιφορετικά, καλό είναι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Θα γίνουμε κανονική χώρα γιατί πολύ απλά δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι στο μέλλον.

Η θλιβερή εμπειρία του παρελθόντος και κυρίως τα τελευταία 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λογικά, πρέπει να μας έχουν κάνει πιο σοφούς. Την περασμένη Κυριακή συνέβη κάτι πραγματικά επαναστατικό. Έκλεισε ο κύκλος της μεταπολίτευσης με την αποκάλυψη της αριστερής παρωδίας και μπήκαμε σε έναν ενάρετο κύκλο κανονικότητας. Το 2023 η Ελλάδα πρέπει να είναι μια κανονική χώρα δυτικού τύπου. Μόνο έτσι θα πειστούν οι πολίτες ότι δεν πρέπει να ξαναπιστέψουν σε λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και σε χρεοκοπημένα ιδεολογήματα κομμουνιστικού τύπου… 

Facebook Comments