Ποινική δίωξη σε βάρος του Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη Καλογρίτσα και των μελών της Επιτροπής ελέγχου των τηλεοπτικών αδειών άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς. 

Η υπόθεση αν και είχε μπει στο αρχείο ανασύρθηκε το 2018 από την Εισαγγελία Εφετών, που τον Απρίλιο 2019 κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων. Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου.Η αναφορά αυτή κατατέθηκε το Σεπτέβριο του 2016 κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μπαμ”, ο Ιωάννης Καλογρίτσας κατηγορείται για ηθική αυτουργία, ενώ ο Λευτέρης Κρέτσος είναι βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κρέτσος ήταν στενός συνεργάτης, μέχρι πρότινος, του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Ο εισαγγελτικός λειτουργός στην έκθεση σου το για το πόρισμα ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρος. Όπως σημειώνεται, ο κ. Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, “με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη”.

Facebook Comments