Η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους αποτέλεσε το βασικό θέμα της έκτακτης σύσκεψης του Υπουργού  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού κ. Νότη Μηταράκη παρουσία του Διοικητή ΕΦΚΑ και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Οι αδράνειες και ολιγωρίες της προηγούμενης περιόδου, η έλλειψη συντονισμού και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έφεραν τη διαδικασία έκδοσης -σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο- των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι, κυριολεκτικά, “στον αέρα”.

Έτσι ο Υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντηρίων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, σε κάθε δε περίπτωση πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Facebook Comments