Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να καταθέσει προϋπολογισμό που θα σέβεται τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έστειλε από το βήμα του Economist ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε «χαλάρωση» στο μεταρρυθμιστικό πεδίο. «Τους τελευταίους μήνες, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πολιτική. Η Κομισιόν παρουσίασε την 3η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, που αξιολογεί τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο ESM συμφωνεί με αυτά τα συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Όπως επισήμανε, η έκθεση συμπεραίνει πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες και πως δεν είναι διασφαλισμένη η συνέπεια ορισμένων μέτρων πολιτικής με τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους.

View image on Twitter
 

Klaus Regling, διευθύνων σύμβουλος, ESM: «Τους τελευταίους μήνες ελήφθησαν αποφάσεις που σαφώς παραβίαζαν τις προηγούμενες δεσμεύσεις και έγιναν χωρίς διαβούλευση». @ESM_Press | | http://www.greece2019.economist.com 

 

 
 

 

Facebook Comments