«Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», δήλωνε πριν ένα σχεδόν χρόνο ο μόλις ανακοινωθείς Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία του Ματιού με τους 102 νεκρούς.

Και η Νέα Δημοκρατία τότε σχολίαζε με ανακοίνωσή της: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Σήμερα ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ανακοινώθηκε ως Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μία ομολογουμένως μη αναμενόμενη επιλογή που λίγες μέρες πριν την θλιβερή επέτειο που συγκλόνισε την Ελλάδα, αυτή της 23ης Ιουλίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

 

Facebook Comments