Σε ύφεση η τουρκική οικονομία το 2019 - στο 1,5%

Reuters

Σε ύφεση η τουρκική οικονομία το 2019 - στο 1,5%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η τουρκική οικονομία θα σημειώσει ύφεση το 2019, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, ενώ θα ακολουθήσει μέτρια ανάπτυξη τα επόμενα δύο έτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Σύμφωνα με την μέση εκτίμηση της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 οικονομολόγοι, η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 1,5% φέτος. Η κυβέρνηση, που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την εκτίμησή της, προβλέπει 2,3%.

Στην δημοσκόπηση καταγράφηκε μεγάλη απόκλιση στο εύρος των εκτιμήσεων, από ανάπτυξη 1% έως ύφεση 5%. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 2,4% το 2020 και 3,4% το 2021.

Για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους, προβλέπεται ύφεση 2,5% και 1,1%, αντίστοιχα, πριν η χώρα επιστρέψει σε ανάπτυξη 1,0% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η επίσημη ανακοίνωση για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου είναι προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου.