Αυτό που θα σας πω είναι απολύτως διασταυρωμένο. Το υπουργείο Ενέργειας ψάχνει έναν σοβαρό άνθρωπο να αναλάβει το project που λέγεται ΔΕΗ και δεν βρίσκει.

Πληροφορήθηκα, για παράδειγμα, δύο πρόσωπα που δέχθηκαν κρούση για την επιχείρηση. Ο ένας είναι πρώην υπουργός και ο άλλος είναι ακαδημαϊκός, με σημαντική, όμως, εμπειρία στη διοίκηση και σε αναπτυξιακά projects. Σημαντικά ονόματα και οι δύο. Ο μεν υπουργός, άνθρωπος με οικονομικό προφίλ και εμπειρία διακυβέρνησης, ήταν ανοιχτός στο να αναλάβει μια ΔΕΚΟ, όταν του προτάθηκε η ΔΕΗ, όμως, δίστασε. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση του ακαδημαϊκού.

Όσο για τα δυνατά στελέχη του ιδιωτικού τομέα, εκεί υπάρχει άλλο ζήτημα: το οικονομικό. Αρκετά στελέχη έχουν μακράν καλύτερες αποδοχές ήδη και δεν εξαρτώνται από τον μισθό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, πολλώ δε, συναρτήσει και του πολιτικού και επαγγελματικού ρίσκου που θα αναλάβει κανείς αναλαμβάνοντας επικεφαλής της επιχείρησης.

Κάπως έτσι, το υπουργείο Ενέργειας συνεχίζει να ψάχνει το κατάλληλο πρόσωπο για μια θέση «ηλεκτρική» ιδανικά έναν άνθρωπο με τεχνοκρατικό προφίλ, που να γνωρίζει την οικονομία. Άντε βρες τον, όμως, σε αυτή τη συγκυρία…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments