Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του DP & του MN μετά την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για το Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νωρίτερα:

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την ανακοίνωση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν και τα σενάρια “δίνουν και παίρνουν”. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του DP & του MN το σενάριο που έχει αποκλειστεί είναι αυτό του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τη… βαρυσήμαντη συνάντηση στο Μαξίμου η Κομισιόν δεν αναμένει τον πρώην πρωθυπουργό. Επικρατέστερος για την θέση του Επιτρόπου είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, του οποίο το όνομα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατά τη διάρκεια του σχηματισμού κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς εντέλει να συμπεριληφθεί. Ωστόσο, στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλα ονόματα.

Η ώρα της ανακοίνωσης πλησιάζει…

Όπως αναφέρει και το Politico:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν; Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε».

 
 
 
 

Facebook Comments