Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και αυτή την εβδομάδα συντροφιά θα μας κρατήσουν “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στις οθόνες μας, η Τζόαν Στάνλεϊ μια διάσημη κατάσκοπος και θα γίνουμε μάρτυρες μιας ληστείας που οδήγησε στην δημιουργία του ψυχολογικού όρου “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”. 

Η Κόκκινη Τζόαν

Η Τζόαν Στάνλεϊ είναι μια συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος, η οποία το 2000 συλλαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές με την κατηγορία ότι, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διοχέτευε σχέδια κατασκευής της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς.

Σκηνοθεσία Τρέβορ Ναν με τους: Τζούντι Ντεντς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Σόφι Κούκσον.
 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Ο μικρός Σίμπα μεγαλώνει ως διάδοχος του πατέρα του Μουφάσα, του σοφού λιονταριού και βασιλιά της ζούγκλας. Αλλά ο αδελφός του Μουφάσα, Σκαρ, έχει άλλα σχέδια για το θρόνο και μαζί με τις ύαινες καταστρώνει ένα μοχθηρό σχέδιο.

Σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν

Η ήσυχη καθημερινότητα της κωμόπολης του Σέντερβιλ διαταράσσεται από μια σειρά παράξενων φυσικών φαινομένων και σε λίγο οι κάτοικοί της δέχονται επίθεση από αιμοδιψή ζόμπι που βγαίνουν από τους τάφους τους.

Σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Τομ Γουέιτς, Κλόι Σεβινί.

Η Ληστεία της Στοκχόλμης

Τον Αύγουστο του 1973, ένας ένοπλος εισβάλλει στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στη σουηδική πρωτεύουσα, κρατώντας όμηρους τους υπαλλήλους της. Η εξέλιξη της ληστείας θα γεννήσει τον ψυχολογικό όρο «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπουντρό με τους: Ίθαν Χοκ, Νούμι Ραπάσε, Μαρκ Στρονγκ.

Facebook Comments