Σύντομη και περιεκτική ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη και πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την οποία κηρύσσεται κι επίσημα η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η Νέα Δημοκρατία διαθέτει μία εκ των ισχυροτέρων κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγορήθηκε από κάποιους για την έλλειψη γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε: “Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο Κοινοβούλιο και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση”.

“Οι δημόσιες παρεμβάσεις μας πρέπει να είναι ουσιαστικές, να προάγουν το διάλογο”, επεσήμανε στους βουλευτές του κόμματός του και συμπλήρωσε ότι “πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος για την αναβάθμιση του πολιτικού λόγου” και “να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μια νέα ποιότητα”.

Για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών σχολίασε: “Η ψήφος της 7ης Ιουλίου υπήρξε μια ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία”. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι “η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί, είναι διαρκής”.

Ως στόχος έθεσε η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της Μεταπολίτευσης και τον τόνο πρέπει να τον δώσει πρώτη η ΚΟ της ΝΔ. “Κανόνας μας είναι οι κανόνες”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του. “Θα δίνουμε δημιουργικό παρών στην Ολομέλεια και στις επιτροπές”, προσέθεσε. “Δεν θα ανεχθούμε κενά έδρανα”, είπε.

“Δουλεύουμε ομαδικά και με αλληλεγγύη μεταξύ μας, ο λόγος μας ελεύθερος αλλά πάντα ενιαίος και ενωτικός”, επεσήμανε σε όλους τους τόνους. Έκανε διαρκώς λόγο για πολλή δουλειά και λίγα λόγια.

Επίσης, όπως αναμενόταν, πρότεινε στην ΚΟ για γραμματέα τον Σταύρο Καλαφάτη.

Facebook Comments