Κανείς δεν το περίμενε, κι όμως, ο πρωθυπουργός πήγε χθες το απόγευμα στη Βουλή, για να παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις.

Μπήκε στην αίθουσα λίγο πριν τις 19:00, όταν στο βήμα ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ στη συνέχεια έμπαινε και έβγαινε, ακούγοντας διάφορους ομιλητές.

Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει και μια διαφορετική τάση του κ. Μητσοτάκη, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει με τον κ. Τσίπρα. Ίσως, πάντως, δεν το είχαν πάρει απολύτως…χαμπάρι οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, σε μια ομολογουμένως υποτονική διαδικασία κατά βάση έλειπαν από τα έδρανα. Όχι χωρίς προειδοποίηση, βεβαίως, μιας και σε συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα είχαν μοιραστεί «βάρδιες», κατά τις οποίες έπρεπε να είναι παρόντες. Ακόμα και έτσι, όμως, αρκετοί περισσότεροι εκτός παρά εντός αιθούσης ήταν.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, σταθερά, θα παρακολουθεί το «παρουσιολόγιο» που θα κρατείται με ευθύνη του νέου γραμματέα της ΚΟ Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος χθες ήταν «μέσα-έξω» στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Καλαφάτης, πάντως, την πρώτη φορά που μπήκε στην αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα sms σε όσους βουλευτές…είχαν βάρδια. Όσοι δεν το είδαν και έμειναν στους διαδρόμους ή στο εντευκτήριο, έχασαν.

Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης από νωρίς έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχτεί κοπάνες και άδεια έδρανα. Να δούμε, βεβαίως, και πώς θα το εφαρμόσει.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments