Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός για την αξιολόγηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.),  EcoVadis, απένειμε στη MYTILINEOS το ασημένιο βραβείο, βραβεύοντάς την για τις επιχειρηματικές της πρακτικές και την προσήλωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το σύστημα κατάταξης EcoVadis (CSR Rating) αφορά στην αξιολόγηση της ποιότητας του συστήματος διαχείρισης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κάθε εταιρείας μέσω των πολιτικών που διαθέτει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων αυτών.

Η αξιολόγηση χρησιμοποιεί 21 κριτήρια, τα οποία ομαδοποιούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: περιβάλλον, εργασιακές πρακτικές και ανθρώπινα δικαιώματα, ορθές επιχειρηματικές πρακτικές και βιώσιμες προμήθειες.

Τα κριτήρια βασίζονται σε διεθνή πρότυπα Ε.Κ.Ε. όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact), οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI), το πρότυπο ISO 26000, και οι αρχές του CERES.

Ο οργανισμός EcoVadis καλύπτει 198 κατηγορίες προμηθευτών σε 155 χώρες, ενώ διαθέτει περισσότερους από 150 έμπειρους αναλυτές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Από το 2007 στην πλατφόρμα αξιολόγησης της EcoVadis έχουν ενταχθεί περισσότερες από 55.000 εταιρείες και 300 industry leaders.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αξιολόγησης, η MYTILINEOS βρίσκεται στο κορυφαίο 30% του συνόλου των εταιρειών που αξιολογούνται από την EcoVadis.

Αξιοσημείωτα είναι επίσης τα αποτελέσματα ανά ενότητα, καθώς η MYTILINEOS κατόρθωσε με την βαθμολογία της να συμπεριληφθεί στο 14% των κορυφαίων προμηθευτών του κλάδου της στην ενότητα “Εργασιακές Πρακτικές – Ανθρώπινα Δικαιώματα” και στο αντίστοιχο 22% των κορυφαίων προμηθευτών στην ενότητα “Περιβάλλον”.

Η δέσμευση της MYTILINEOS στη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί βασικό συστατικό του επιχειρηματικού της μοντέλου, που αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στην εν λόγω διάκριση, αλλά και στο συνολικό τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Στο πεδίο αυτό, η MYTILINEOS το 2018, στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωσή της, υλοποίησε σημαντικές στρατηγικές ενέργειες, από τις οποίες ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες:

• Εφάρμοσε για πρώτη φορά το Σύστημα Διάγνωσης και Διαχείρισης της Εταιρικής Υπευθυνότητας: ΜΙΑ Tool (Maturity & Integration Assessment tool), που έχει αναπτυχθεί από το CSR Europe, με στόχο την αποτύπωση του επιπέδου ενσωμάτωσης και ωριμότητας της εταιρικής της υπευθυνότητας και τη βελτίωση της σε συγκεκριμένους τομείς.

• Προχώρησε στην πρώτη επίσημη αξιολόγηση 147 βασικών  προμηθευτών της, σε θέματα Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας

• Πραγματοποίησε για 8η συνεχόμενη χρονιά την επίσημη διαδικασία Διαβούλευσης με τους Κοινωνικούς της Εταίρους με θέμα “Αναπτύσσοντας μια Υπεύθυνη Εφοδιαστική Αλυσίδα”

• Αξιολόγησε περισσότερα από 150 αιτήματα από διάφορους κοινωνικούς φορείς μέσω του συστήματος διαχείρισης κοινωνικών αιτημάτων “ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ”

• Πραγματοποίησε 22 κοινωνικές δράσεις και προγράμματα (σε κεντρικό επίπεδο)

• Εντάχθηκε σε νέους επενδυτικούς δείκτες/πλατφόρμες (ESG) όπως: ISS Quality Score, THOMPSON Reuters ESG, Arabesque S-RAY & CSR-HUB.

• Επιπρόσθετα η εταιρεία προχώρησε στην ανανέωση της στήριξής της στις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact) αναφορικά με την τήρηση και προστασία των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τέλος, η MYTILINEOS με τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα αξιολόγησης του EcoVadis, ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα των πελατών της,  δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις σχετικές αναφορές και τις επιδόσεις της, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως κριτήριο αγοράς.
 

Facebook Comments