«Εμείς θα είμαστε εδώ γιατί η ρήξη θα γίνει. Και όταν θα γίνει η ρήξη θα πάρουμε το μέρος των πολλών» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Βαρουφάκης.  

Από το βήμα της Βουλής έθεσε το ερώτημα “θα κάνετε ρήξη με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό”. Συνέχισε λέγοντας πως “αφήνω το ερώτημα να αιωρείται. Ξέρουμε την απάντηση”, λέγοντας πως το ίδιο είχαν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ . Μίλησε για ένα “μνημονιακό τόξο” που λέει : νυν υπέρ πάντων το “ναι” στους δανειστές.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα είπε πως διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες. Συνέχισε μιλώντας για μηδενικό ΕΝΦΙΑ σε όσους δεν έχουν χαμηλά εισοδήματα και για αύξηση του στις μεγάλες περιουσίες.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 προειδοποίησε ότι για να πετύχει η κυβέρνηση το στόχο του πλεονάσματος 3,5% με τις φοροαπαλλαγές που έχει εξαγγείλει πρέπει να γίνουν επενδύσεις πολύ πιο γρήγορα από το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών.

«Αυτό που υπόσχεστε δεν έχουν γίνει ποτέ» προειδοποίησε και συμπλήρωσε «με αυτά που έχετε κάνει έχετε δημιουργήσει για το εαυτό σας έναν κινούμενο στόχο που κινείται πιο γρήγορά από εσάς».

Και απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα προκάλεσε «ποια ρήξη θα κάνετε με τους δανειστές που θα ζητούν νέα μέτρα ή με τον ελληνικό λαό» είπε και απαντώντας ο ίδιος σημείωσε «όλοι μπορούν να απαντήσουν».

Facebook Comments