Σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ασύλου, αρχής γενομένης από την Τρίτη 23 Ιουλίου, καλεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της. 

“Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων. Αυτό έρχεται να άρει η Νέα Δημοκρατία, περιφρονώντας τις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, περιφρονώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Από τις πρώτες νομοθετικές κινήσεις της νέα κυβέρνησης αποτελεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, είτε προεκλογικά, μέχρι σήμερα από τη θέση της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της ίδιας της ιστορίας των φοιτητικών αγώνων, συνδέοντας το πανεπιστημιακό άσυλο με φαινόμενα ανομίας.

“Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων. Αυτό έρχεται να άρει η Νέα Δημοκρατία, περιφρονώντας τις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, περιφρονώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία.

“Η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί από τη συλλογική συνείδηση. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το φοιτητικό και το πανεπιστημιακό κίνημα έχει καρφωθεί στο κάδρο αποκατάστασης της δημοκρατίας, στο πλευρό των λαϊκών αγώνων από το 1973 μέχρι σήμερα, με σύγχρονα παραδείγματα την ιστορική μάχη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τους αγώνες ενάντια στην απορρύθμιση που επεδίωξαν να φέρουν οι νόμοι Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου.

“Μετά από χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης και συρρίκνωσης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, το αίτημα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στο εσωτερικό των ιδρυμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται, δικαιώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τον νόμο Γαβρόγλου, παίρνοντας ξανά υλική υπόσταση.

“Το άσυλο αποτελεί ασπίδα και διασφαλίζει το πανεπιστήμιο ως έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο.

“Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους νέους ανθρώπους να σταθούμε απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε το άσυλο!
Υπερασπιζόμαστε Δημοκρατία και Ελευθερία!

“Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, την Τρίτη 23 Ιουλίου, για την υπεράσπιση του ασύλου”

Facebook Comments