Φόβοι για ύφεση της γερμανικής οικονομίας

MarketNews

Φόβοι για ύφεση της γερμανικής οικονομίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, λόγω της ασθενέστερης παραγωγής για ενδιάμεσα και κεφαλαιουχικά αγαθά, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο καθώς οι εξαγωγείς της πλήττονται από τις διαμάχες στο εμπόριο.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση - πολύ περισσότερο σε σχέση με τις προβλέψεις για μείωση κατά 0,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

«Η συνεχιζόμενη βουτιά στην παραγωγή είναι τρομακτική», δήλωσε ο Αλεξάντερ Κρούγκερ οικονομολόγος στην Bankhaus Lampe, προσθέτοντας ότι η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα είναι πιθανόν να συνεχιστεί λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ. Και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί εξαγωγικοί προορισμοί για τις γερμανικές εταιρίες, που σημαίνει ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και η εκατέρωθεν επιβολή δασμών έχουν δυσανάλογα μεγάλο αντίκτυπο στη Γερμανία.