Αργό: Εβδομαδιαίες απώλειες 2%

MarketNews

Αργό: Εβδομαδιαίες απώλειες 2%, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το πετρέλαιο, κλείνοντας ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες του.

Έτσι, το αργό τύπου WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,99 δολάρια την Παρασκευή και έκλεισε στα 54,53 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 3,7%. Μετά και τη σημερινή άνοδο, περιόρισε τις εβδομαδιαίες απώλειές του περίπου στο 2%. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε υποχωρήσει έως τα 51,09 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο από τις 14 Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market.

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο παραδόσεων Οκτωβρίου για το Brent ενισχύθηκε κατά 2,2% σήμερα, ή κατά 1,29 δολάρια, και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 58,67 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τα 56,23 δολάρια που βρέθηκε την Τετάρτη, επίπεδο που ήταν το χαμηλότερο από τις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε απώλειες της τάξης του 5,2%.