Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα - υποχωρούν τα ιταλικά

MarketNews

Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα - υποχωρούν τα ιταλικά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υπό νέα πίεση βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων παρά τα πρωινά κέρδη τους. Οι αποδόσεις τους ακολουθούν την ανιούσα, παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα της Ιταλίας, που ευθύνεται εν πολλοίς για την εξέλιξη αυτή, σήμερα υποχωρούν.

Συγκεκριμένα η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στο 2,12%, ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 2,19%.

Ενώ τα ιταλικά υποχωρούν…

Aν και οι πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους πυροδοτήθηκαν εν πολλοίς από το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, σήμερα τα ιταλικά ομόλογα ανακάμπτουν και οι αποδόσεις τους υποχωρούν.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε από το υψηλό πέντε εβδομάδων σήμερα, καθώς η απόφαση του οίκου Fitch να διατηρήσει αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας έφερε κάποια ανακούφιση στις αγορές που έχουν πληγεί από την προοπτική προώρων εκλογών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.