Οι προσδοκίες για καλύτερες εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, αλλά και για στροφή μεγάλων οικονομιών, όπως είναι η Γερμανία, σε πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, ανοίγουν και πάλι την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο και περιορίζουν, για λίγο τουλάχιστον, την ελκυστικότητα των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Σήμερα οι αποδόσεις των περισσότερων τίτλων κινούνται ανοδικά, με τις τιμές να δέχονται πιέσεις.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο επτά μονάδων βάσης ή 3,4% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στο 2,04%. Η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, ενώ νωρίς το πρωί είχε διολιθήσει στο 0,08%, κινείται επίσης ανοδικά, στο 0,13% μετά το μεσημέρι. Πολύ κοντά στο 0,16% και η απόδοση του δεκαετούς πορτογαλικού.

Τα βλέμματα μένουν στραμμένα και στην Ιταλία με την απόδοση του δεκαετούς να ενισχύεται στο 1,47% από 1,40% την Παρασκευή. Ακόμη και τα γερμανικά ομόλογα βλέπουν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται. Εκείνη του δεκαετούς είναι στο -0,64%, αυξημένη κατά πέντε μονάδες βάσης σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά πάντως πολύ χαμηλότερα από το καταθετικό επιτόκιο της ΕΚΤ, που είναι στο -0,4%. 

Facebook Comments