Κοντά σε ανακοινώσεις φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση αναφορικά με το πρόσωπο που θα προτείνει, προκειμένου να διαδεχθεί τη Βασιλική Θάνου στην προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από τη στιγμή που η μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής κηρύχθηκε έκπτωτη μετά την καθιέρωση ισχυρού ασυμβιβάστου λόγω πρότερης κυβερνητικής θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο έχει ήδη βρεθεί και θα ανταποκρίνεται πλήρως στη δέσμευση που έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής πριν από μερικές εβδομάδες, συνιστώντας στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει…υπομονή, μέχρι να δει την επιλογή της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόσωπο που έχει επιλεγεί για να προταθεί από την κυβέρνηση έχει ισχυρό ευρωπαϊκό background, κάτι που θα αμβλύνει και την όποια ανησυχία των Βρυξελλών. Σημειωτέον, πάντως, όπως μαθαίνουμε, στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κανενός είδους δυσαρέσκεια δεν υπάρχει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, μετά και την επεξηγηματική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την αρμόδια Επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Από τη στιγμή που θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης, θα απομένει ουσιαστικά η κοινοβουλευτική έγκριση της τοποθέτησης του εν λόγω προσώπου και προς τούτο θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments