Οδηγία στον ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε περίπου 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, οι καταναλωτές που εσκεμμένα δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους επί περισσότερους από έξι μήνες ανέρχονται σε 582.000, και οι οφειλές τους φτάνουν τα 545 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η καταπολέμηση των στρατηγικών κακοπληρωτών αποτελεί προτεραιότητα για την ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στάσσης είχε αναφέρει πως η επιχείρηση έχει ταμειακές ανάγκες ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αυξάνονται καθημερινά.

Facebook Comments