Πριν από δέκα χρόνια, η Taylor Swift ήταν γνωστή ως μια απλή ανερχόμενη τραγουδίστρια στον χώρο της country μουσικής που αμφισβητήθηκε στην σκηνή των MTV Video Music Awards από τον Kanye West.  Τι έχει αλλάξει μια δεκαετία μετά; Μετά το έβδομο άλμπουμ της, η Swift είναι από τις μεγάλες νικήτριες των φετινών VMAs και η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα στον χώρο της μουσικής.

Η Swift, η οποία είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στον χώρο της ψυχαγωγίας, συγκέντρωσε συνολικά 185 εκατ. δολάρια τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων προήλθαν από την θριαμβευτική περιοδεία της Reputation Stadium Tour, η οποία απέφερε συνολικά έσοδα στο γκισέ της τάξης των 266 εκατ. δολαρίων. Σημαντικό ποσό από τα εντυπωσιακά έσοδα της Swift προήλθαν και από το συμβόλαιό της με την Universals Republic Records και το νέο της άλμπουμ Lover, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και ετοιμάζεται να… φουσκώσει κι άλλο τον ήδη παχυλό λογαριασμό της Swift.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ετήσια κέρδη της Taylor Swift είναι υπερδιπλάσια από αυτά της πασίγνωστης τραγουδίστριας Beyoncé, η οποία έβγαλε συνολικά 81 εκατ. δολάρια πέρυσι, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να προέρχονται από την περιοδεία με τον σύζυγό της Jay-Z, On The Run II. Την τριάδα των πιο ακριβοπληρωμένων τραγουδιστριών έρχεται να συμπληρώσει η Rihanna με συνολικές απολαβές 62 εκατ. δολαρίων, οι οποίες προήλθαν κυρίως από την εταιρεία πολυτελών καλλυντικών Fenty Beauty.

Σημειώνεται ότι η κατάταξη στην λίστα του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες γίνεται με βάση τα προ φόρων έσοδα αυτών την περίοδο Ιούνιος 2018 – Ιούνιος 2019. Δεν προσμετρώνται οι αμοιβές για τους ατζέντιδες, τους managers και τους δικηγόρους των εν λόγω τραγουδιστριών.

Άλλα γνωστά ονόματα στην λίστα του Forbes είναι η Ariana Grande που καταλαμβάνει την έκτη θέση με εισόδημα 48 εκατ. δολαρίων, ενώ υπάρχει πλήθος “βετεράνων” του είδους στην λίστα, όπως η Katy Perry, που έβγαλε συνολικά 57,5 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Ιδού όλη η λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες του πλανήτη:

10. Shakira
Έσοδα: 35 εκατ. δολάρια

9. Celine Dion
Έσοδα: 37,5 εκατ. δολάρια

8. Lady Gaga
Έσοδα: 39,5 εκατ. δολάρια

7. Jennifer Lopez
Έσοδα: 43 εκατ. δολάρια

6. Ariana Grande
Έσοδα: 48 εκατ. δολάρια

5. P!nk
Έσοδα: 57 εκατ. δολάρια

4. Katy Perry
Έσοδα: 57,5 εκατ. δολάρια

3. Rihanna
Έσοδα: 62 εκατ. δολάρια

2. Beyoncé
Έσοδα: 81 εκατ. δολάρια

1. Taylor Swift
Έσοδα: 185 εκατ. δολάρια

Facebook Comments