Προς ύφεση η βρετανική οικονομία

MarketNews

Προς ύφεση η βρετανική οικονομία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης για πρώτη φορά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που ξέσπασε το 2008, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το πότε και κυρίως πώς θα έρθει το Brexit μετά το πλήγμα στη μεταποίηση και τις κατασκευές, λυγίζει και τον τομέα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της IHS Markit, ο δείκτης PMI για τις βρετανικές υπηρεσίες (στις οποίες έχει κυρίαρχο ρόλο ο χρηματοοικονομικός τομέας) υποχώρησε τον Αύγουστο στις 50,6 μονάδες από 51,4 τον Ιούλιο- κόντρα στις εκτιμήσεις για αύξηση στις 51,6 μονάδες. Κινείται έτσι οριακά υψηλότερα από το όριο του 50 που διακρίνει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας στον τομέα.

Με τους αντίστοιχους δείκτες PMI για τη μεταποίηση και τις κατασκευές να είναι ήδη αρκετά κάτω από το 50, τα συνολικά στοιχεία της Markit δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο το βρετανικό ΑΕΠ πιθανότατα θα συρρικνωθεί 0,1%. Το αμέσως προηγούμενο είχε επίσης συρρικνωθεί 0,2% και δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ σημαίνουν ότι η οικονομία θα είναι και επισήμως σε ύφεση.