Από τους επτά στους 20 νεκρούς έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών του καταστροφικού  κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες  ενώ ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο μεγάλος, δήλωσε χθες βράδυ σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του ο υπουργός Υγείας του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους είκοσι νεκρούς», είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Δρ. Ντουέιν Σαντς, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα σπίτια που πλημμύρισαν μόλις άρχισαν».

Ο κυκλώνας ενισχύθηκε ξανά και κατατάσσεται εκ νέου στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 185 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης [τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας] αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Περί τις 06:00 ώρα Ελλάδας, ο Ντόριαν βρισκόταν περίπου 170 χιλιόμετρα νότια του Τσάρλστον (Νότια Καρολίνα) και διένυε περίπου 11 χιλιόμετρα την ώρα, ενημέρωσε στο πιο πρόσφατο έκτακτο δελτίο του για το ακραίο καιρικό φαινόμενο το εθνικό κέντρο κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.
 

Facebook Comments