Ίσως πήρε το μάτι σας μια συνέντευξη ενός κυρίου Πατέλη σε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ακόμα και αν την πήρε, δε, ίσως αρκετοί αναρωτηθήκατε γιατί έχει αξία να ακούσουμε την άποψη άλλο ενός επαΐοντος.

Κι όμως: ο Αλέξης Πατέλης ή Άλεξ Πατέλης για τους φίλους μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Μαξίμου. Με χρόνια δραστηριοποίηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε νευραλγικές θέσεις και μια τεράστια ατζέντα επαφών, ο κ. Πατέλης είναι εδώ και περίπου κάποιο διάστημα ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια σημαντικότατη μεταγραφή από την αγορά, ο οποίος πρόκειται να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του πρωθυπουργικού γραφείου με την επενδυτική κοινότητα.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ο κ. Πατέλης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου κάνει επαφές με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων funds. Χθες, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μίλησεστην εκπομπή BloombergSurveillanceκαι τον δημοσιογράφο TomKeeneκαι έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο κ. Πατέλης στρώνει τον δρόμο για τον κ. Μητσοτάκη.

Μην έχετε αμφιβολία: η ατζέντα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, σε περίπου 10 μέρες, όταν θα είναι εκεί για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει πολλές επαφές με εκπροσώπους fundsκαι σημαντικών επενδυτικών ομίλων, οι οποίοι αποτιμούν με αυξημένο ενδιαφέρον τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ατζέντα των επαφών κλειδώνει αυτές τις μέρες, ενώ, ευρύτερα, το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, η οποία έχει αποκρυσταλλωθεί ως προς την πραγματοποίησή της, αλλά εκκρεμεί η ημερομηνία.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments