Οι πλημμύρες που πλήττουν μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ισπανίας στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους μέσα σε δύο ημέρες, ενώ τουλάχιστον 3.500 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές.

Ακόμη ένα πτώμα, αυτό ενός άνδρα, βρέθηκε χθες στην περιοχή Ρεδοβάν, περίπου πενήντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Αλικάντε, δήλωσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

Νωρίτερα χθες, 36χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός ανάμεσα στις κοινότητες Λα Χαμούλα και Σαλαθάρ στην Ανδαλουσία, ανέφεραν μέσω Twitter οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής.

Εκπρόσωπος διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αρχικά εντοπίστηκε ένα άδειο αυτοκίνητο και κατόπιν το πτώμα του οδηγού του από πυροσβέστες που επέβαιναν σε ελικόπτερο.

Άλλο ένα πτώμα, αυτό ενός άνδρα «μέσης ηλικίας» που πνίγηκε, ανασύρθηκε στην Αλμερία, στην ίδια περιοχή. Δεν μπόρεσε να βγει από αυτοκίνητο που παγιδεύτηκε μέσα σε σήραγγα που «πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά», όπως εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης.

Αστυνομικός κατάφερε να σώσει δύο άλλους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, αλλά ο μεσήλικας άνδρας «παρέμεινε» παγιδευμένος στο εσωτερικό του, αφηγήθηκε ο δήμαρχος Ραμόν Φερνάντεθ-Πατσέκο στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Facebook Comments