Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας καταδίκασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του λίγα μέτρα μακριά από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα τις αφήσει αναπάντητες. 

«Δεν θα παραλείψουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουμε την πόλη που για 45 χρόνια περιμένει όχι νέους εποίκους, αλλά τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες, εκείνους που την ορίζουν», δήλωσε ο κύριος Αναστασιάδης, μιλώντας κατά την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στη Δερύνεια.

«Αυτό που στόχο τις επόμενες των ημερών έθεσα και θέτω είναι να μην αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εμποδίσει αυτές τις επιδιώξεις της Άγκυρας «με όλα τα νόμιμα μέσα που ο διεθνής Οργανισμός, το διεθνές δίκαιο, ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών υπαγορεύει και επιτρέπει». «Ταυτόχρονα – τόνισε – δεν θα παραλείψουμε τις καταγγελίες, αλλά και την αξίωση για τα στοχευμένα μέτρα από πλευράς της Ευρώπης. Θα κάνουμε ό,τι θα πρέπει προκειμένου να αποτρέψουμε και τις απειλές και τις ενέργειες που άπτονται είτε της Αμμοχώστου είτε των κατεχομένων εδαφών».

Facebook Comments