Δύσκολη ήταν η νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση αλλά δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί.

Η εικόνα είναι ελαφρώς βελτιωμένη αλλά παραμένει δύσκολη καθώς υπάρχουν πολλά δύσβατα και απροσπέλαστα σημεία για τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Πολλά μικρά μέτωπα δυσκολεύουν τον έλεγχο της φωτιάς ενώ οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν περισσότερες εστίες. Με το τελευταίο νυχτερινό δρομολόγιο, έφθασαν στη Ζάκυνθο ακόμη περισσότερες ενισχύσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να προφυλάξουν τα χωριά Αγαλά και Κερί. Με το ίδιο δρομολόγια έφθασε τμήμα του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα.Στο νησί βρίσκεται και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, προκειμένου να συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό.

Στο σημείο βρίσκονται 52 οχήματα με 171 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Νωρίτερα:

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11.00 το πρωί δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν σε ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Facebook Comments