Μετά τη γνωστή «σοβιετική» αφίσα που ανήρτησε το ΚΙΝΑΛ για να εκφράσει την αντίθεσή του στις εργατικές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου και με το βαρύγδουπο σύνθημα «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι, μέσα και έξω από τη Βουλή», έχουν ξεκινήσει νέες εσωκομματικές τριβές.

Από την μία, στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασαν την διαφωνία τους με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ιδιαίτερα η αφίσα όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος παραπέμπει σε αφίσες του ΚΚΕ μετά την μεταπολίτευση. Η συγκεκριμένη αφίσα βέβαια προκάλεσε και ποικίλα, ειρωνικά ως επί το πλείστον, σχόλια στο διαδίκτυο με έμφαση να δίδεται και στο βαθύ κόκκινο με την υψωμένη αριστερή γροθιά, κάτι που βέβαια έσπευσαν να διορθώσουν στη Χαριλάου Τρικούπη με μια άλλη αφίσα αλλά πράσινης αυτή την φορά απόχρωσης.

Είναι εμφανές πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει, και με την ανοχή του Γιώργου Παπανδρέου, να κάνει μια αριστερή στροφή στο κόμμα, με πολιτική «μηδενικής συναίνεσης» απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να επαναπατρίσει το αντιδεξιό, αριστερό ακροατήριο του παλαιού ΠΑΣΟΚ που έχει μετακομίσει εδώ και εφτά (!) χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη όμως δεν θεωρούν ούτε τυχαία ούτε αθώα την κριτική που δέχονται είτε από στελέχη είτε από οπαδούς ή δημοσιογράφους, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν «δάχτυλο» Βενιζέλου στην όλη εσωκομματική ένταση.

Αυτό άλλωστε, ελήφθη και ως ένδειξη, καθώς την επομένη της ανάρτησης της αφίσας, προειδοποίησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και προσωπικά την Φώφη Γεννηματά, ότι οδηγεί το κόμμα στο περιθώριο, σαν ένα είδος ΚΚΕ του κέντρου, χωρίς καμία παρεμβατικότητα στις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όσοι αντιδρούν και επικρίνουν την αριστερή στροφή του ΚΙΝΑΛ και την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας και της συνθηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ονομάστηκαν από τα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής «Kyriakistas», φιλικά διακείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όχι μόνο Kyriakistas αλλά και παραλιάκηδες της 7ης Ιουλίου. Δηλαδή όχι μόνο οπαδοί του πρωθυπουργού ή της σύγκλισης του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και αδιάφοροι πολίτες, που δεν μπήκαν καν στο κόπο να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές και δεν ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ.

Τον τίτλο – προσωνύμιο «Kyriakistas» αποκάλυψε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Λάμπρος Παλάντζας που φρόντισε να εξηγήσει τη νέα γραμμή που σηματοδοτεί η έξωση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αποτέλεσμα την θέση του εκτός ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ. Με σαφείς αναφορές εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, ο Λάμπρος Παλάντζας έγραψε στο facebook για τους Kyriakistas και τους παραλιάκηδες που αντέδρασαν στην αφίσα, σημειώνοντας ότι «η εποχή που η παράταξη διεκδικούσε τον ρόλο του συμπληρώματος, τελείωσε τον Ιούνιο του 2015».

Facebook Comments