Στη  Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis η οποία συμπεριλαμβάνει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να διανεμηθεί στα κόμματα το περιεχόμενο της.

Χθες ανακοινώθηκε πως μπαίνει στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, για τέσσερις από τους δέκα πολιτικούς, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση από τις καταθέσεις των μαρτύρων, που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για το ατεκμηρίωτο περιεχόμενό τους.

Η υπόθεση μένει ανοικτή για τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και τους πρώην υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά. Για αυτούς, η δικογραφία θα μείνει ανοικτή, καθώς οι έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης δεν έχουν ολοκληρωθεί, αν  και δεν έχει βρεθεί ως σήμερα κάτι μεμπτό από τις εισαγγελικές έρευνες.

Ωστόσο, απέστειλε στη Βουλή αίτημα για να δοθεί άδεια, προκειμένου να εξετασθεί ως ύποπτος για αδίκημα δωροδοκίας ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς σύμφωνα  έκλεισε την υπόθεση για τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο.

 

Facebook Comments