Χθες το απόγευμα, η δικογραφία για τη Novartis φτασε στη Βουλή και κλειδώθηκε σε ένα συρτάρι, χωρίς κανείς να λάβει εκτενή γνώση για το περιεχόμενό της. Θα μείνει κλειδωμένη ως την Τετάρτη, όταν και θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής που είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει τότε. 

 Την Τετάρτη αναμένεται και η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τις κινήσεις που θα κάνει. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στον πρωινό καφέ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου και φαίνεται πως έχει βρεθεί ο διάδρομος, στον οποίο θα πορευτεί η πλειοψηφία. Η συζήτηση, όμως, θα επαναληφθεί το πρωί της Τετάρτης, με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψή του στα Ιωάννινα. 

Η στρατηγική προσέγγιση της κυβέρνησης είναι η εξής: και να στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο έχουν κατονομάσει Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στα σχοινιά και να μην καταστήσει τον κ. Τσίπρα «ήρωα», βάζοντάς τον σε έναν ρόλο «μαχητή» σε αρένα, πολλώ δε μια περίοδο που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε στρατηγικό κενό, όπως διαβλέπουν στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Οι εξελίξεις σύντομα…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments