Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν θα αναγράφονται πλέον θρήσκευμα και ιθαγένεια σε τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών.

Η υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε αναφορικά με το θέμα πως  «Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Η υπουργός συνέχισε επισημαίνοντας ότι «Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή».

Η κ. Κεραμέως τόνισε, ακόμη, ότι «Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου».

Aξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι πρόκειται για κίνηση που δεν τόλμησε ο “προοδευτικός” Νίκος Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νίκη Κεραμέως που δέχθηκε βροχή πυρών ως “νεοσυντηρητική”. Και κάπου εδώ οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν, το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει τον δρόμο για τις πραγματικά προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με ένα πρώτο αλλά πολύ σημαντικό δείγμα γραφής.

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments