«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Aπαντώντας έτσι στη διαρροή ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου «ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη».

Και προσθέτουν: «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Νωρίτερα:

Η Νέα Δημοκρατία τείνει στην πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής ώστε να αναζητηθούν ευθύνες από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές εξηγώντας γιατί ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο αίτημα για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησής του.Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για απόφαση που φέρει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα σχετικά με το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια.

Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», ανέφερε, μιλώντας σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επιλέγει έτσι να μην «ηρωοποιήσει» τον κ. Τσίπρα.Τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει τυπικά αύριο το πρωί ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Facebook Comments