Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορείται εσχάτως ότι ασχολείται με μικροπράγματα, χάριν εντυπωσιασμού. “Μέχρι και στον καντηλανάφτη θα πάω”, είπε ο ίδιος προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στον τόπο. Όσοι τον κατηγορούν, θεωρούν ότι δεν αρμόζει σε έναν υπουργό να ασχολείται με ήσσονος σημασίας πράγματα καθώς οφείλει να οραματίζεται και να ελέγχει “τα μεγάλα”.

Σήμερα ο υπουργός παρενέβη για να ματαιώσει έναν πλειστηριασμό ακινήτου που ανήκε σε μια οικογένεια που μοιάζουν αναξιοπαθούντες. Ήσσονος σημασίας; Απ’ ότι φαίνεται όχι καθώς ούτε η τράπεζα και οι καλοπληρωμένοι μηχανισμοί της, ούτε κανείς άλλος είχε την ικανότητα να δράσει με κοινωνική ευαισθησία.

Διότι ακόμη και αν η οικογένεια δεν έχει δίκιο ή δεν προσήλθε στην τράπεζα για να “ρυθμίσει”, είναι προκλητικό για την κοινή γνώμη να βλέπει τέτοια σπουδή για να βγει στο σφυρί ένα “αγροτεμάχιο με κτίσμα” στον Μαραθώνα. Ιδίως καθώς διαβάζει συχνά πυκνά για υποθηκευμένες βίλες εκατομμυρίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων κατορθώνουν και αποφεύγουν τον πλειστηριασμό.

Αυτό που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όφειλε να το κάνει η ίδια η τράπεζα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πατέρας της οικογένειας απεβίωσε σε πυρκαγιά πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τραπεζικό ρεπορτάζ, η οικογένεια δεν φρόντισε εδώ και χρόνια να ρυθμίσει το δάνειο. Η τράπεζα όμως θα μπορούσε να έχει έρθει σε επαφή μαζί τους. Δεν είναι κάθε περίπτωση ίδια.

Αυτές οι πρακτικές σε συνδυασμό με την ανοχή που δείχνουν σε περιπτώσεις επωνύμων, εξοργίζει την κοινωνία και δημιουργεί κινήματα όπως αυτό κατά των πλειστηριασμών. Όταν η οργή γενικεύεται, βρίσκουν τρόπο να τρυπώσουν και διάφοροι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη ήταν πυροσβεστική. Η Κυβέρνηση και όχι η τράπεζα θα χρεωνόταν την “αναλγησία”. Η Τράπεζα θα κρυβόταν πίσω από τις δημόσιες σχέσεις της. Μάλλον δεν νοιάζονται τα στελέχη για το γεγονός ότι ο θεσμός των τραπεζών έχει απαξιωθεί δραματικά. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι θέμα …πίστεως. Περίεργο!

Η κοινωνία θα ένιωθε ντροπή για τη διακριτική μεταχείριση κατά αναξιοπαθούντων. Όπως είπα και στην αρχή θα έπρεπε να λειτουργήσουν μηχανισμοί του κράτους και της τράπεζας πολύ πριν φθάσει η υπόθεση στο ΠΑΜΕ (που ματαίωσε τον πλειστηριασμό) και στον Α. Γεωργιάδη (ο οποίος τον ανέβαλλε). Δυστυχώς ουδείς από τους μηχανισμούς λειτούργησε και ο Υπουργός υποχρεώθηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments