Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την επιχείρηση της εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών το πρωί της Πέμπτης, πληροφορούμαστε ότι  μεταξύ των μεταναστών της κατάληψης στην Αχαρνών 11, υπήρχε ένας Σύρος για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ:
  • Εντός του κτιρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν (90) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (21) άνδρες, (33) γυναίκες και (36) ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.
  • Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν (179) αλλοδαποί και συγκεκριμένα (67) άνδρες, (50) γυναίκες και (62) ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
  • Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων. Μάλιστα σε αυτά τα κτίρια ζούσαν και 98 παιδιά.

Μετά την εκκένωση, η ΕΛΑΣ σφράγισε με τσιμεντόλιθους το κτίριο στην οδό Σουρμέλη και με μεταλλικά ρολά αυτό στην Αχαρνών 22. Στα δύο σημεία θα παραμείνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο επιθέσεων και ανακατάληψης.

 Νωρίτερα:

Στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 130 αλλοδαποί, στο δεύτερο κτίριο περίπου 100 άτομα, μεταξύ των 230 ανθρώπων οι 70 ήταν παιδιά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Η όλη επιχείρηση διεξήχθη σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις τέσσερις προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια, προκειμένου μετά την εκκένωση οι υπηρεσίες του δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου αλλά και τη φροντίδα της γύρω περιοχής σε επίπεδο καθαριότητας και φωτισμού. Οι είσοδο των κτηρίων θα χτιστούν με τσιμεντόλιθους προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης.

Παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, και για ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάτι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτήριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Το βίντεο του Αθηναϊκού Πρακτορείου

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τουλάχιστον ενός υπό κατάληψη κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών κοντά στην πλατεία Βάθης. Το ιστορικό κτίριο, κτισμένο σε σχέδια τού Τσίλλερ οικίας τού Γ. Αργυρόπουλου στη γωνία των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, φιλοξενούσε το Τοσίτσειο και βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016.

Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη. Παράλληλη επιχείρηση πραγματοποιείται σε κοντινό κτίριο στην οδό Αχαρνών 22, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά άτομα στο εσωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νεοκλασικό βρίσκονταν 135 με 140 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων 35 παιδιά. Τουλάχιστον πέντε πούλμαν θα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής για να εξεταστούν τα όποια έγγραφα έχουν μετά σε ξενοδοχείο και μετά σε δομές φιλοξενίας.

Στο νεοκλασικό κτίριο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας. Στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ.

Facebook Comments