Αμείωτες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

MarketNews

Αμείωτες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αμείωτες οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το Μέγαρο Μαξίμου να συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημειωτέον ότι αποτελεί την τρίτη σύσκεψη σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων που είχαν αποφασιστεί στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ υπό το φως και των κλιμακούμενων πιέσεων της Τουρκίας προς την ΕΕ.

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρας μας, το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως έχουν αυξηθεί, ενώ μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες, τουλάχιστον 2.000 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στις 12.00 του Σαββάτου.

Είναι ενδεικτικό πως από τη Δευτέρα μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η Λέσβος έχει υποδεχτεί 1.414 άτομα, η Χίος 345 και η Σάμος 564. Συνολικά, τα τρία νησιά δέχτηκαν στα εδάφη τους 2.323 πρόσφυγες, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να «αγριεύουν», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία των ανθρώπων αυτών και τις συνθήκες διαβίωσής τους.